Alle vakantietips
+31 6 40689884

Het Balatonmeer is uitermate geschikt om er op te zeilen, want het water is ondiep en het is rustig op het meer: motorboten zijn alleen toegestaan als ze elektrisch worden aangedreven en maximaal 5 km/uur kunnen varen.

In verschillende havens kunt u een zeilcursus volgen en een boot huren. Zo ook in de buurt van uw vakantiehuis in Keszthely. De zeilhoofdstad van het meer is Balatonfüred met 13 dokken.

Als u een schip wilt huren doe dit dan tijdig, want in de zomerperiode is dit meestal snel bezet. Langs het Balatonmeer zijn in diverse havens chartermaatschappijen te vinden. Een schip huren is niet hetzelfde als het huren van een auto: de schipper is altijd aan boord en heeft daar ook de leiding. Dit vanwege de veiligheid van de passagiers. Hij bepaalt bijvoorbeeld wanneer er gezwommen mag worden en wanneer er een zwemvest gedragen moet worden.

Ook de kledingkeuze wijkt af van de zomerkleding die aan de wal gedragen wordt. Anti-slip-schoenen zijn nodig en het is aan te bevelen om een lang shirt te dragen, alsmede een hoed en zonnebril.

Naast het huren van een boot zijn er verschillende zeiltrips te boeken inclusief zonnebaden op een van de stranden, wijnproeven, avondeten en dergelijke. Informeer in de haven naar de mogelijkheden.

Jaarlijks worden verschillende nationale en internationale zeilwedstrijden georganiseerd op het Balatonmeer. Een voorbeeld hiervan is "Kékszalag" (de blauwe vlag) bij Keszthely.

Let op: Het balatonmeer heeft een storm-signaleringsysteem dat nodig is vanwege het feit dat het mooie weer soms snel kan omslaan. Rondom het meer staan flitslichten opgesteld.  Als deze beginnen te flitsen moet u opletten! Gaan ze sneller flitsen, dan mag er niet meer op het Balatonmeer worden gezeild, gevist of gezwommen.

Vakantiehuis Balaton geeft u tips om uw verblijf in Hongarije te veraangenamen. Opvolging van deze tips geschiedt geheel op eigen risico.

Overzicht van alle Balaton Vakantie Tips: Vakantietips