Alle vakantietips
+31 6 40689884

In de omgeving van uw vakantiewoning of appartement zijn veel goede en gezellige restaurants te vinden. Zowel met Hongaarse als Europese gerechten. De keuze is uitgebeid, zowel wild als vis, rund of varkensvlees. En voor onze begrippen zijn ze erg goedkoop!!!

Hongarije kent drie soorten restaurants: 

Büfé: eenvoudig en goedkoop
Étterem: gemiddeld en goed
Csárda: de betere en soms wat duurder.

Kortom: goedkoop op vakantie naar het Balatonmeer betekent ook: regelmatig uit eten gaan!

Hieronder vindt u ook drie exclusieve en voor de gemiddelde Hongaar dure restaurants in de omgeving:

- Terazza, Sümeg
- Zenit Hotel Balaton, Vonyarcvashegy 

" Wij hebben zelf hele goede ervaringen met: restaurant Napraforgó (zonnebloem) in Cserszegtomaj. Het is een gezellig en goed verzorgde csárda. Het eten is van uitstekende kwaliteit, er is een ruime keuze en het is zeker niet duur. Regelmatig vinden er live optredens plaats. Het restaurant vindt u aan de Sümegi Út 9, de weg van Keszthely naar Sümeg, aan de rand van Cserszegtomaj.

Ook een bijzonder goed en nieuw restaurant is: Tompos Étterem in Keszthely.

Een uitstekend wildrestaurant met vlees zo uit de natuur: restaurant Vadaskert. Het is gelegen aan de Hévízi út, de doorgaande weg tussen Keszthely en Hévíz.

In de sferen van de vroegere rovers vindt u Gyöngyösi Csárda, een uitstekend en gezellig restaurant in typische oud-Hongaarse entourage. Het is te vinden op de rand van Cserszegtomaj en Rezi, Kültelek 5.

Verder in Keszthely Jó barát aan de Martinovics u. 1 en Halászcsárda aan de Csárda u. 9, vlak bij het water.

Een echt modern en goed Mexicaans restaurant vindt u op het centrumplein van Keszthely, Főtér 2: Los Amigos.

In Gyenesdiás vindt u Anita étterem Dit uitstekende restaurant is gevestigd aan de de doorgaande weg langs het Balatonmeer. 

En verder Szt. Ilona csárda aan de Lőtéri u. 36, gevestigd op een camping, erg gezellig en goed.

Wilt u iets bijzonders? Festetics Pince Éttetem, wijnkelder uit de 18e eeuw van de Festetics aristocratie, tegenwoordig restaurant met wekelijks folklore en andere optredens tijdens uw diner! Adres: Cserszegtomaj, Palotai köz 2.

En natuurlijk kunt u ook een snack of een pizza eten. Er is een Mc Donald's gevestigd aan de rondweg in Keszthely.

Een pizza eten of thuis laten bezorgen: Donatello Pizzéria Balaton u. 1/a of Giuseppe Pizzéria aan de Rákóczi utca 22, beide in Keszthely.

In het centrum van Hévíz zijn veel gezellige restaurants gevestigd. Speciaal aanbevolen: de Egregyi wijnberg! Maar liefst 17 gezellige restaurants met prachtig uitzicht over de met wijnranken bedekte heuvels. Te vinden aan de rand van Hévíz, door op de hoofdweg in het centrum bij het blauwe kerkje af te slaan. Bekijk bijvoorbeeld de site van Római Pince.

Vakantiehuis Balaton geeft u tips om uw verblijf in Hongarije te veraangenamen. Opvolging van deze tips geschiedt geheel op eigen risico.

Overzicht van alle Balaton Vakantie Tips: Vakantietips