Alle vakantietips
+31 6 40689884

Het Balatonmeer zit vol met vis en er wordt dan ook volop in gevist. Het zijn niet alleen de sportvissers die de vis terugzetten of mee naar huis nemen. De vis wordt ook verkocht aan de plaatselijke restaurants die dit verwerken in hun gerechten. Er zit zelfs zoveel vis dat de overheid vissers aanwijst die de vis er uithalen voor handel of export. Op de volgende vissoorten kan gevist worden in het Balatonmeer: meerval, karper, steur, snoekbaars, forel en paling.

Voor het vissen op het Balatonmeer is een vergunning nodig die in de plaatselijke viswinkels te koop is. Er zijn ook gidsen die u de juiste plekjes op of langs het water kunnen wijzen. Laat u informeren in een viswinkel of bij de Tourist Information.

In Zalacsány, vlak achter Hévíz, is een groot vismeer waar voor weinig geld de hele dag (en eventueel een nacht) gevist kan worden. Met het kopen van een entreekaartje mag er gevist worden en een deel van de gevangen vis mag mee naar huis genomen worden.Kijk op: visvijver Zalacsány.

Voor meer visvijvers: visvijvers in de Zala regio.  Als u na het vissen lekker wilt eten dan adviseren wij u om naar het wildrestaurant in de buurt te gaan: Vadászcsárda.

Let op: Het balatonmeer heeft een storm-signaleringsysteem dat nodig is vanwege het feit dat het mooie weer soms snel kan omslaan. Rondom het meer staan flitslichten opgesteld.  Als deze beginnen te flitsen moet u opletten! Gaan ze sneller flitsen, dan mag er niet meer op het Balatonmeer worden gezeild, gevist of gezwommen.

Vakantiehuis Balaton geeft u tips om uw verblijf in Hongarije te veraangenamen. Opvolging van deze tips geschiedt geheel op eigen risico.

Overzicht van alle Balaton Vakantie Tips: Vakantietips