Waarom vakantie in Hongarije?
+31 6 40689884

Over Hongarije wordt nog vaak gedacht: minder ontwikkeld en traditioneel, Balaton en Boedapest, poesta, paprika en zigeunermuziek. Dit is bewaard gebleven, maar het land is in korte tijd ook verrassend modern geworden. Mét vele mogelijkheden om er een leuke en goedkope vakantie te houden.

Het land heeft zich de laatste 15 jaar ontwikkeld tot een moderne markteconomie. Sinds 2004 is Hongarije lid van de Europese Unie en de nationale munt, de Forint, zal te zijner tijd worden verruild voor de Euro. Een goede infrastructuur, moderne (vakantie)huizen, mooie winkels met moderne Europese kleding. De grote internationale supermarkten zijn tegenwoordig in alle grotere dorpen en steden aanwezig.

Het zonnige klimaat, het afwisselende landschap met heuvels, bossen, meren, de vlakke poesta en de vele wandel- en fietspaden bieden voor elk wat wils!

De gemoedelijke bewoners van de toeristische gebieden zijn al jaren gewend aan het toerisme. Ze spreken en verstaan goed Duits en ze zullen u gastvrij ontvangen!

En dan de rust en de stilte. Dat is het eerste wat opvalt als u over het platteland rijdt. In plaats van auto's komen we ooievaars, herten en fazanten tegen in het weidse landschap!

De Hongaren die op uitgestrekte platteland wonen, leven nog traditioneel in hun typische Hongaarse huizen. U zult merken dat echt menselijk contact geen taalbarrières kent!

Bovendien kunt u in heel Hongarije lekker en goedkoop eten van Europese en Hongaarse gerechten. Wild, vlees, vis, groenten en niet te vergeten de zoete lekkernijen waar de Hongaren zelf dol op zijn! En dan de wijn. Die is er in vele soorten en smaken voorhanden. De druiven verbouwen ze natuurlijk zelf op de wijnvelden.

Cultuurliefhebbers komen ook uitgebreid aan hun trekken, zowel in als buiten Boedapest. In Hongarije worden de oude tradities, de volkskunst en de klederdracht nog in ere gehouden.

Hongarije heeft een gematigd landklimaat met mediterrane invloeden, dus weinig regen en veel zon. Met ruim 2000 zonuren per jaar behoort Hongarije tot de Europese top!

De temperaturen zijn aangenaam: in het voor- en naseizoen is het tussen de 20 en 25 graden en in juli en augustus is het gemiddeld 25 tot 35 graden. Je kunt in Hongarije dus ruim een half jaar in je korte broek lopen, heerlijk!

Een groot verschil met landen aan zee is dat de lucht er droog is. Dit is in het bijzonder erg aangenaam voor mensen met luchtwegproblemen.

In de winter kan het koud zijn, vooral in januari gaat de temperatuur nog wel eens richting de - 20 °C. Bekijk de weersverwachting in Hongarije.