Zwem- en thermaalbaden
+31 6 40689884

Er zijn tientallen zwavel- en koolzuurhoudende bronnen langs het Balatonmeer, ooit gevormd door vulkanische krachten. Vele daarvan worden al eeuwenlang door mensen bezocht vanwege de bewezen geneeskrachtige eigenschappen van het opborrelende water. De wereldberoemde warmwaterbron is die van Hévíz, die een echt kratermeer heeft gevormd. Al in 1795 liet graaf Festetics (ook bekend van het Festetics kasteel in Keszthely) deze plek ontwikkelen als therapeutisch kuurbad.

Tegenwoordig is er een modern binnenbad met douches en horeca. Het baden kan worden aangevuld met diverse behandelingen: massage, elektrotherapie, heilgymnastiek en met zwemmen, sauna en solarium.Het thermaalwater is licht radioactief, zwavelhoudend en rijk aan gassen en mineralen. Het wordt ook als geneeskrachtig water geëxporteerd. De geneeskrachtige modder op de bodem van het meer heeft een verlichtende werking bij aandoeningen van het bewegingsapparaat, reumatische ontstekingen, gewrichtsziekten en rugklachten.

Het wordt afgeraden om kinderen onder de 11 jaar in het meer te laten zwemmen. Volwassenen wordt geadviseerd maximaal 20 minuten achtereen in het water te blijven. Het water dat van 35 meter diepte omhoog komt bereikt zomers een temperatuur van 38 ºC en in de winter komt de temperatuur niet beneden de 26 ºC. In de winter is het hierdoor ook mogelijk een openluchtbad te nemen mede dankzij het aangename microklimaat in het dal. En op de weides kunt u echt onthaasten, in de zon liggen en een drankje nuttigen. 

In Kehidakustány ligt een thermaalbad dat pas recentelijk is gebouwd en een modern zwembad heeft met geneeskrachtig water. Met 2600 m² binnen- en buiten­baden, een 94 meter lange glij­baan, een jacuzzi, een whirlpool en een golf­slag­bad is dit ook ideaal voor gezinnen met kinderen.

Daarnaast zijn er kuur­baden met temperaturen tot 49 ºC. Op het gebied van wellness zijn er onder andere sauna's, therapie- en massagemogelijkheden en is er een beauty salon met deskundig personeel.

In de omgeving ligt het prachtige heuvelgebied van de provincie Zala. Het Balatonmeer is met de auto 15 minuten verwijderd. Bekijk de link.