Plaatsen in de omgeving
+31 6 40689884

Gyenesdiás is een van de meest populaire badplaatsen aan de noordelijke oever van het Balatonmeer. De inwoners van deze kleine gemeente bieden hun gasten gevarieerde vakantiemogelijkheden.

Gyenesdiás heeft onder andere twee mooie stranden met vele mogelijkheden tot ontspanning. Zo zijn er een speeltuin met glijbaan, natuurlijk zwembad, sportkampioenschappen, beachvolleybal met tribunes en verlichting, minidisco en is er kinderanimatie. Verder zijn er toegang tot het internet, verhuurstations, restaurants en kunt u er gratis parkeren.

Naast zwemmen in het Balatonmeer kunt u er wandelen in het ongerepte Keszthely gebergte, fietsen op wegen of fietspaden, zeilen, vissen, kleiduivenschieten, paardrijden, bowlen, squashen, biljarten, tennissen etc. En dan is er ook nog het avonturenpark voor de vakantieganger die wel van wat actie houdt.

Wij wensen u een aangenaam en ontspannen verblijf in dit resort van de West-Balaton regio!

Keszthely is de culturele hoofdstad van het Balatonmeer, een oude stad van 30.000 inwoners. Het was al in de Romeinse tijd een belangrijk handelscentrum.

Het bekendste monument is het Festetics-kasteel. Met zijn barokke torens, elegante poort en 101 vertrekken is dit het op twee na grootste kasteel van Hongarije. Door de eeuwen heen is de aanwezigheid van een van de rijkste families uit de Hongaarse aristocratie, de familie Festetics, bepalend geweest voor de ontwikkeling van Kestzthely.

De familie bezat de Helikon, een grote bibliotheek met ruim 80.000 boeken die nog steeds in tact is. Een deel van het kasteel is ingericht als museum met meubelen, woonassessoires van de aristocratie, jachttrofeën, sierwapens en een rijtuigcollectie. In de zomer worden er in het engelse kasteelpark en in de schitterend verlichte muziekzaal concerten georganiseerd.

Musea zijn er in Keszthely genoeg: Balaton-, marsepein-, poppen-, agrarisch- en wijnmuseum. De katholieke kerk dateert van de Middeleeuwen en bevat prachtige gotische fresco’s. Verder vindt u er een winkelpromenade (met tourist info), moderne restaurants en kledingwinkels, een boulevard, strand met diverse attracties en zwembaden, jachthaven, ziekenhuis en een markt.

Mc Donalds en de grote supermarkten zijn aan de rand van de stad gevestigd en de Tesco is zelfs 24 uur geopend! 
Bekijk filmpje
 en website.

Op 5 minuten rijden van Keszthely en Hévíz ligt Cserszegtomaj. Een uitgestrekt dorp met landhuizen en villa's aan de rand van het Nationale Park. Veel buitenlanders bezitten er een vakantiehuis, waar ze vaak het hele seizoen wonen. Veel huizen beschikken over een Balaton panorama. 

Voor fietsers en wandelaars is het heerlijk vertoeven: prachtige uitzichten en fijne heuvels om te beklimmen. Onderweg komt u cafeetjes of een terrasje tegen waar u lekker kunt uitrusten. De vele leuke restaurants die over het hele dorp verspreid liggen zijn echt Hongaars: smaakvol en de moeite waard. En de prijs is ook nog eens heel vriendelijk.

Vanuit de houten uitkijktoren (met lift) ziet u het allemaal goed liggen en heeft u een mooi vergezicht over het Balatonmeer, Kestzhely en Hévíz. Een belevenis is ook het burchttheater waar vooral in de zomermaanden oude theaterstukken worden opgevoerd.

In het dorp bevindt zich ook een manege Lóbarát.